Преговорите между президентите на Русия и на Съединените щати Владимир Путин и

...
Преговорите между президентите на Русия и на Съединените щати Владимир Путин и
Коментари Харесай

Путин и Байдън преговарят. Ето кога

Преговорите сред президентите на Русия и на Съединените щати Владимир Путин и Джо Байдън са планувани във вторник вечерта чрез видеоконферентна връзка. Това удостовери представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от организация “Новости ”.

Попитан какво ще бъде времетраенето на преговорите, Песков отговори, че това ще решат двамата президенти. По-рано съветникът на руския лидер Юрий Ушаков заяви, че новите договаряния са значимо продължение на руско-американската среща на високо ниво в Женева на 16 юни. По думите му, чака се Владимир Путин и Джо Байдън да обсъдят неудовлетворителното положение на двустранните връзки, както и международни тематики като Афганистан, Иран, Либия и Украйна. 

Очаква се американският президент да изрази безпокойството си от скупчването на съветски войски по границата с Украйна, заяви за Ройтерс източник от Белия дом. Както и да потвърди подкрепата си за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна. 

През седмицата президентът Путин настоя Русия да получи юридически обвързващи гаранции, че разширението на НАТО на изток ще спре и че наоколо до границите на Русия няма да бъдат разполагани оръжия, които заплашват сигурността ѝ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР